
جامعترین بررسی پروتئومیک اندامکی سلولهای بنیادی جنینی انسان در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی صورت گرفت.
، ابزار عملکردی سلولها، پروتئینها هستند. از آنجا که عملکرد پروتئینها با جایگاه درون سلولی آنها مرتبط است، شناخت جایگاه درون سلولی پروتئینها در سلولهای بنیادی جنینی انسان برای تضمین اثر درمانی آنها ضروری است. به منظور درک بهتری از نحوه توزیع پروتئینها در سلولهای بنیادی جنینی انسان، دکتر فائزه شکری، حسین نظاری، مهران رضایی لاریجانی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، تحقیقی را طراحی کردند که طی آن با استفاده از ابزار پروتئومیکس تلاش شد موضعگیری پروتئینها در هسته، میتوکندری، غشاء، سیتوپلاسمی، میکروزومهای سنگین و سبک شناسایی و بررسی شود.
نتایج این پژوهش که در مجله بینالمللی Journal of Proteomics به چاپ رسیده است، نشان داد، از ۲۰۰۲ پروتئین شناسایی شده، ۷۶۲ پروتئین در یک اندامک قرار دارند، در حالی که ۱۶۰ پروتئین در تمام زیر بخشهای سلولی یافت شدند. سپس جایگاه درون سلولی پروتئینهای شناسایی شده در پایگاههای داده تأیید شد.
با توجه به ابهام در تعریف پروتئین غشایی، سعی شد با توجه به جایگاه این پروتئینها در پایگاههای داده، پروتئینهای غشاء پلاسمایی، پروتئینهای peripheral و پروتئینهای غشایی به روشنی تعریف شوند. در میان ده مسیر پیامرسانی که در نتایج برجسته بودند، پیامرسان نامتداول Wnt با جزئیات بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین عملکرد سه پروتئین غشایی جدید در این سلولها (ERBB4، GGT1 و ZDHHC13) از لحاظ اثر آنها بر پرتوانی بررسی شد.
طبق اطلاعات منتشر شده در سایت پژوهشگاه رویان، این پژوهش جامعترین بررسی پروتئومیک اندامکی سلولهای بنیادی جنینی انسان است که تاکنون انجام پذیرفته است.
علم و فناوری پروتئینها ,بنیادی ,پروتئین ,بررسی ,سلولی ,جایگاه ,بنیادی جنینی ,سلولهای بنیادی ,درون سلولی ,جنینی انسان ,جایگاه درون ,سلولهای بنیادی جنین منبع
درباره این سایت